Wednesday, May 6, 2009

Bosan!!!

Korunk penah tak rasa bosan tahap gaban..agaknya adalah kot..mesti paham perasaan aku sekarang ni. bosan da tahap dewa19 da ni..Bukan bosan pe, tapi bosan ngan hidup yang steriotaip ni. Pagi bangun patu g keje, patu balik makan, tengok tb dan tido. Esok bangun g keje lagi, balik makan tido. Bapak la bosan giler life aku. Bila nak berubah ni. Hidup dalam keadaan yang bosan nak mampos.

Aku tak nak jadi aku sekarang. Bila pikir pikir balik, aku belajar macam orang giler, patu keje. Keje pulak benda yang aku langsung tak minat. Aku tak tau camne aku leh score subjek yang aku tak minat ni (bukan nak angkat bakul tau, sikit la kot..haha..stop it diya..) Aku rasa tu pon sebab aku ni memang orang yang bosan. Kalo dulu dulu masa zaman kat u bila bosan je aku baca buku..bosan je aku wat tutor..haha memang bosan betul hidup aku..

Aku tak minat langsung apa yang aku buat sekarang. Ini bukan aku, tapi nak buat macam mana. Hidup perlukan duit dowh..Kene keje, nak bagi mak bapak senang. Nak bagi adik adik makan. Semua guna duit. Kalo bole pakai air liur je senang ar..Dari tadika aku dah buat da. Tapi itulah hidup. Aku tak boleh nak pentingkan diri sendiri je..(tapi aku ikhlas ye..)

Aku nak keje yang aku minat..Tau aku nak jadi apa..Shhh meh sini jap aku bagitau..jangan cite kat orang lain tau..aku nak jadi wartawan, aku nak jadi penulis..aku nak bebas bergerak ke sana ke mari..nak tengok dunia luar..nak mengolah semua idea yang ada dalam kepala hotak ni...Simple kan cita cita aku..Tapi nak wat macam mana..Aku tak dapat belajar bidang yang aku nak..Dalam 8 pilihan aku masa isi borang UPU dulu..bole kata 6 ke 7 aku letak komunikasi..Tapi hampeh..yang satu tu plak yang sangkot..Padahal aku da letak tu yang bawah bawah sekali.. Itu pon sebab lecturer aku masa kat matrik yang suruh..Kalau tak mau semua aku letak komunikasi agaknya..

Ini kira cita cita no 2 aku.. Kalau ikutkan aku nak jadi peguam..Aku nampak je diam (kot???)..Tapi aku suka berdebat..Aku suka mengkaji apa yang orang malas nak amek tau..Tapi kata mak peguam ni sebelah kaki dalam neraka. Aku pon tak tau betul ke tak..Tapi aku tak nak jadi Si Tanggang..Nak tak nak aku lupakan jugak cita cita pertama aku tu..Syurga punya pasal (padahal tak tau pon dapat masuk ke x..nak jadi baik memang susah.berusaha tak jadi jahat pon kira ok la jugak kot..huhu sensitif issue ni..)

Aku sebenarnya da apply tok jadi part time writer kat satu production ni..Harap harap ar berjaya..At least aku dapat gak wat apa yang aku nak..Aku tak nak terus jadi bosan...Damn it...

55 comments:

  1. mcm kakak ko kn?
    =)
    hey hope u succeed ok darl..
    all the best to u.
    :)

    ReplyDelete
  2. wah..bgus2..ko bt la novel diya..aku akan baca novel ko nnt..hehe

    ReplyDelete
  3. missy DiYa oh DiYa..
    20's isn't a "boring" age.
    eheh.go OUT & enjoY!~
    stop doin d same ol routine.

    "cintailah zaman muda mu.."

    p/s :
    wishing u best of luck on the writting thingy.

    (^_^)

    ReplyDelete
  4. huhu thankess thankess...

    ReplyDelete
  5. saje terjumpa blog ni......dan saje nak komen..pasal boring giler ni......umo akak dah 40an......masa muda2 dulu x penah rase bosan..umo 20an rasa dunia masa tu cukup indah..pernah kawan sekerja ckp untungnya awak..muda..cantik ..gaji byk...sampai umo 30an rasa idup ni best sgt...apa nak semua ade..bila masuk umo skrg baru rasa idup ni bosan amat .....sbb msh solo kot...eran gak dengar adik kita ni umo 20an pun dah boring..klu dah sampai 40an ..50an...60an ..sok camner lah agaknye kot..huhu

    ReplyDelete
  6. ak pn bapak bosan.bosan nk mampuh.nk kluar ngan awek pn bosan.nk tgk wayang pn bosan.pe mende yang x bosan pn ak xtau.adoiiiiyaiiii.susah btl jd dak bosan ni.........seme mende bosan.[joe bosan bangat]

    ReplyDelete
  7. Erk..rasa terpukul dengan pandangan akak..hmm memang la kot..manusia memang tak pernah puas agaknya..macam saya..terlalu nakkan kesempurnaan..so bila x dpt mulalah rasa bosan dengan semua benda..kena muhasabah diri agaknya..hmm..

    ReplyDelete
  8. salam sejahtera...saya syakilla dari pentas wayang production sdn. bhd. awak ckp idup awak bosan sian kat awak..n awak minat untk tulis drama kan..saya ada projek untuk astro..awak tgk siaran astro mcmana dia punya story ala2 moden..create satu story n email dkt saya ellagurls@yahoo.com ataupun call jerk opis pentas wayang 03 9274 0166..tq

    ReplyDelete
  9. memang betul . hidup bosan dan stereotype. great post !

    ReplyDelete
  10. aq paham rasa nye cam ne.. Aq nak ambik spm tahun ni.. Bila pkir 2, balajar tahap sunguh kuasa 100 pun, skrip hidup da lama siap.. Kita cuma main kan watak nye saja.. Ada benda yg blh kita ubah, dan ada yg kita tak mampu ubah.. Zam

    ReplyDelete
  11. idop ni mmg mmbosankn klu x de duet time cuti doe

    ReplyDelete
  12. aku kalau bosan wat bodo je...

    ReplyDelete
  13. aqu saje nk komen,sebab aqu bosan tahap nk maki2 org dan lentang2 kat opis..padahal aqu baru jek 25th,naperla idup aku begituh bosan dan bosan dan bosan...xtaula cmne nk xplain tahap kebosanan aku yg teramat nieh...aqu benci tapi aqu harus teruskan gak...arghhh bosannyer...aku doe-doe agar aqu xla mati kebosanan *_*

    ReplyDelete
  14. AMU DAH BOSAN TAHAP CIPAN NIII.....DTG KEJE TP KEJE XDE,BOSAN,BOSAN,BOSAN.....BG IDEA CKIT KLAU KORANG SNG....HRP2 KORAG PUN BOSAN GAK....

    ReplyDelete
  15. ALA...BIASA LAH HIDUP KALO TAK BOSAN TAK BEST JUGAK..,,AKU PUN SEBENARNYE BOSAN GAK KAT TEMPT KERJA AKU.NAK CRI KERJA LEN MALS,TP KITE PATUT BESYUKUR CZ DAPT KERJA YG HALAL..BOSAN GILER

    ReplyDelete
  16. Aku Bosan Dengan Cinta Mu
    Aku Rasa Buang Masa
    Kau Selalu Mendustakan Cintaku
    Aku Fikir Kau Tak Searus
    Lebih Baikku Beralih
    Biarkan Diriku Terus Bersendiri
    Ku Tak Tahu Engkau Setia
    Walau Jasad dan Juga Nyawa
    Sebagai Tanda Cintamu Padaku
    Kata Mu

    ReplyDelete
  17. ntah knape aku pon bosan gilaa tahap dewaaaaaaaaaaaa !!! xleyyy !! aku nak mkn icecrem !! bnde yg sejuk2 !!!
    waaaaaaaaaaaaaaaaaa bosan nk matii

    ReplyDelete
  18. Hidup ni bukan setakat makan, minum, g keje balik keje, tido, dll,..tapi hidup ni adalah amanah Tuhan.."Tidak Ku jadikan manusia dan jin melainkn untuk menyembah Ku..Tunaikan rukun Islam sebaik-baiknya,sesempurna yang mungkin,InsyaAllah bosan tu cuma akan jadi lintasan dlm kpala..kerana ada yng lebih penting untuk ditunaikn dan di baiki

    ReplyDelete
  19. ah..same lah..aku pn bosan tahap gaban da...hari2 wat bnd same..pat la aku abis prktikal nie...serabot nyew...euuhhh!!!

    ReplyDelete
  20. aku lagilah bosan!!! bosan yang amat sampai aku taip google search bosan. perasaan bosan makin bertambah-tambah kat diri aku nh. keje senang,aku nk pikir2 pn xley sbb aku xde idea and aku akan termenung je. lagilah bosan kan aku???? adeh~ keletihan menjadi orang yg bosan,bosan menyebabkan malas,malas menyebabkan xde idea nk wt!!! damn!!!! hahaha,sory r meluahkan perasaan kebosanan kt page nh

    ReplyDelete
  21. as salam..aku nk bg satu cadangan, apa kata korg pegi holiday utk hilangkan rasa bosan korg tu, klau x ok jgk..korg buat kje amal kebajikan sumpah best gle..klau x ok jgk korg byk2 bcer yassin or al-quran utk menghilangkn rada bosan korg tu..amacam?

    ReplyDelete
  22. Aku pun bosan dah tahap sangap gak ni...sebab tu, aku google "BOSAN"...pas tu jumpa blog ni....memang bosan sebab dah banyak bulan keje macam tak keje.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Booooosssssssssaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnn

    ReplyDelete
  23. bosan gakni.... lagi bosan sbb takleh lari dari masalah... nak hadap pun tak setel nak tinggal pun tak setel.. mmg menyakitkan.... tu yang bosannn....

    ReplyDelete
  24. hahaha..same r aku..bosan seh!!! aku da xsuke ngan keje aku neh...kalo aku x marah staff, bos aku yg marah aku..wa!!! bosan tahap nk benti keje!!! nasehat aku, ko try r mane2, anta je karya2 yg ko ade kt majalah2 ke tb station ke..mane tau ko leh tukar keje ke 1 day..
    aku pn nk wat gak 1day. tp skrg ni aku nk kmpul duet bnyk2 then br aku benti keje..k..

    ReplyDelete
  25. aku pn bosan giler hidup camtu..g kje, blik tgok tv, tdo..esok bgun g kje...ari2 cam tu.....

    ReplyDelete
  26. ak pown bosan gler nie...xtau nk wt per..
    ak lak sorg perantau,lg la bosan fmly xder dkt ngn ak...ak wat nie untk sume nie utk seseorg... tp die lgsg xhargai... ble nk die amik, ble xnk die buang... rmai owg ckap ak bodoh... tp sbb syg..ak xksh ape owg ckap.....

    ReplyDelete
  27. bosannnnnnnnnnnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..........

    ReplyDelete
  28. had0ii..b0sanlaa..b0san...b0san..b0san...b0san..b0sannn....

    ReplyDelete
  29. hahah... saya pggil pak cik GOOGLE saya, lalu type bosan giler ... jmpa lah blog ni...hahaha ... lawak... ada gak org mcm sy google 'bosan' bila bosan....

    ReplyDelete
  30. aku pon bosan tahap gaban ngan keje-keje kat opis..bosan ngan mentaliti org sekeliling..suke menyibok tepi kain orggg..arghhhh bosannye...cam nak g jauh2 je dari sume manusia yang perasan cam sempurna tuu..tapi kalu x keje sape plak yg nak bagi duit kan..

    ReplyDelete
  31. aku pun tgh bosan...pkai google gak...igt aku sorg jer..rmai ghupenye....hahaha...cmno nk buek kn...

    ReplyDelete
  32. ,,,, mu solat tak?
    baca Quran x?

    ReplyDelete
  33. bosan........mcmane nk buat dengan org pembosan nih! nk buat keje pun dah malas. aku xdpt buat keje yg aku suka jgk.knape la manusia ni susah nk bersyukur

    ReplyDelete
  34. hahahaha...samo lah kite bosan ny rs hidup ni x thrill btol...nk kuar x da duit lak...gi kja lg bosan dgn manusia yg mcm bgus thp cipan

    ReplyDelete
  35. hahahaha! serious! aku pun taip bosan kat google,klua blog nie..haha. mmg lah ade jugak org buat cam gini rupanya..

    ReplyDelete
  36. aku kalau hari sabtu ngan ahad mmg bosan giler...warghhhhhhhh tensennn

    ReplyDelete
  37. aku pun bosAN sampai taip kt google "bosan" huhu

    ReplyDelete
  38. aku pun bosan gak sampai google sial.. x mcm sengal plak kan..tapi hidup aku hari2 mcm rockstar..tp aku dah bosan life mcm ni.. bangun pagi get high..pastu keluar dengan chicks pg party mabuk..malam siket get high lagi,then pegi jamming..aku ade 2 band, slalu jugak buat show travel sana sini, xkeje pun tapi duit masuk je, tido berjam2 xde sapa nak kacau..awek pun bersepah tp gua sampai dah tahap malas nak layan dah, awek mat salleh celah gigi je la..merata tempat aku pg, berjenis orang aku jumpa..tp aku nak ubah la life aku, sebab gua da bosan jd rockstar.

    ReplyDelete
  39. huhuk ak pom bosan. ad kwn. tp kwn sume time hpy2 je. ntah akelang kwn sbb ak elang awek.sume salahkan ak.so ak bosan so type kt google bosan kuar bloq ko. hmm ak xsabar nk hbes blaja. sbb life skunk bosan.

    ReplyDelete
  40. g cr jodoh pas2 kwin

    ReplyDelete
  41. org ckp klu bosan cari awek pastu kawin..tapi btul ke boleh ilangkan bosan..same jerr
    nanti dah kawin pun bosan gak sbb nak kena cari duit lebih utk tggung 1 fmly..pampers/susu/upah jaga anak/anak nangis tgh mlm..dah bsr ckit dia munggah sana sini..yuran sekolah lagi..blnja mkn minum..bila dah makin bsr melawan ckp kita..so berlakulah kitaran hidup yg teramat2lah mbosankannnnnn..
    cipan pun x bosan mcm kita kan..
    mmg mcm kes naya..apa sbnrnya idup ni aku pun xtau..tggelam punca..nak kata x solat aku ni mmg jnis xtinggal solat..bosan cmne pun aku ttp solat cuma psoalannya kenapa bosan tetap menyelubungi idupku..arrrrghhh..bosannnn..
    paling kuat org ckp klu bosan jgk makan..tapi lepas mkn pun bosan jgak silap hari bulan badan jadi mcm badak perrrgh lagilah bosan..pergi melancong pun sama jgk..lepas balik dari melancong pun akhirnya bila kembali pun bosan gak...so camne...plz help meeeee

    ReplyDelete
  42. bosan...aku ngah bosan giler...then aku google bosan...die bawa aku kesini...ehehhe..nice blog sis...

    ReplyDelete
  43. semenjak naik kerja lepas cuti lama ... aku dah naik bosan asik kemas cuti-cuti dia org aja...bosan...bosan...sampai pejabat jam 7.20 pagi hinggi waktu balik jam 4.30 ptg ...cuti..cuti...cuti....dia org yg cuti aku yg pening kepala...geram dan bosannnnnnn...

    ReplyDelete
  44. nice blog....ok gak bila2 time bosan terus ke sini...hilang skit stres...

    ReplyDelete
  45. mlm raye bosan giler,dh keluar pon bosan.dh kawen ade anak pon bosan...aq dh bosan duk uma mertua stress!!!!!

    ReplyDelete
  46. yang Sebenarnye aku yang sebarkan penyakit bosan tu wahahahawakakaka...,kahkahkahkah,hahahaha

    ReplyDelete
  47. Bosannnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!! argh!!! urgh... gggrrrrr...........sape2 lalu dpn aku siap la!

    ReplyDelete
  48. klo bowink sgt...tdo je habis crita hihiiiihihih....

    ReplyDelete
  49. amacam skg msih bosan lagi tak??? ni kt pun bosan tahap dewa dewi dan google bosan tus sampai kat sini..tp post 2009..so agak nya mcmana life skg??dapat tak keje yg diya minat nak buat tu??hihihik

    ReplyDelete
  50. aq pon bosan jugerr..tapi,,aq senang jerr,,kalo bosan jerr,,dgar lagu..lpas laa sikit tension kat bahu aq nii wehh!!#

    ReplyDelete
  51. saya pun bosan jugak ni,sebenarnya tak suka kerja macam ni,tak bebas,tapi terpaksa sebab nak bayar rumah dan hutang bank...tak tau la nak kata apa lagi...mati kata dan mati fikir dah ni.....tak tahu jalan keluarnya macamana...ya allah bantu lah hambamu ini...

    ReplyDelete

~Ikut suka hati korunk la nak kata apa~